Pajdeg: 120 g kylskåpskallt smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 msk vatten, 100g potatis, kokt och riven. Fyllning: Ca 350 cocktailtomater, 500g ricotta, 1 burk tonfisk i vatten, 2 ägg, 2 dl parmesan, finriven, 0,5 citron skal och 2 msk saft, 1 msk honung, Salt, peppar, Lite riven parmesan på tomaterna. Toppa med basilika och servera med en grönsallad.
Original recept från www.instagram.com
                            Sept. 9, 2025
120 g kylskåpskallt smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
100 g potatis, kokt och riven
350 st cocktailtomater
500 g ricotta
1 burk tonfisk i vatten
2 st ägg
2 dl parmesan, finriven
0.5 st citron skal
2 msk citron saft
1 msk honung
Salt
Peppar
Lite riven parmesan på tomaterna
Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare, kör tills det blir en fast deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå 20 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela tomaterna på hälften och lägg i ett durkslag, salta lite och låt dra.
Rör ihop alla ingredienser till fyllning utom tomat. Toppa med tomater och riv på lite parmesan.
Grädda i ca 35-40 minuter. Låt svalna lite innan servering. Lägg på basilika. Njut!