Den här makaronilådan blev den godaste på länge- smidig att laga men smakrik med fyllningen av färdig 4 ostar sås från @keldasverige, ärtor, lök, skinka och smakrik salami, toppad med Gruyère! Enkelt, krämigt och supergott.👌🏻 Antal: 6 portioner Tid: Cirka 35 minuter
Original recept från www.instagram.com
Sept. 9, 2025
400 g makaroner
1 st gul eller röd lök
2 dl ärtor
Olivolja
150 g salami (skivad, typ milano)
100 g strimlad skinka
5 dl kelda fyra ostar
1 dl pastavatten
Ca ½ - 1 dl gruyère eller annan lagrad ost
Salt
Svartpeppar
Färsk persilja, till dekoration
Sätt ugnen på 225 grader och koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Spara 1 dl pastavatten till såsen.
Strimla salamin & skinka. Skala och hacka löken.
Hetta upp en vid kastrull med olja och stek löken mjuk.
Sänk värmen lite och rör ner ostsåsen, salami, ärtor, skinka och pastavatten. Låt koka ihop under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Häll i makaronerna i en ugnsfast form, fördela såsen över dem. Toppa med parmesan, Gruyère eller annan lagrad ost.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills det har fått en fin färg.