En köttfärsgratäng med ett krämigt täcke av keso, ägg och ost. Toppa med tomater. Kalorisnålt och kalasgott!
Sept. 9, 2025
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
400 g köttfärs
200 g champinjoner
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
3 st ägg
250 g keso
2 dl riven ost
2 st tomater
Persilja
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stor stekpanna i några minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn i några minuter, salta och peppra och krydda med timjan och oregano.
Dela champinjoner och stek dem separat.
Vispa upp äggen tillsammans med keso och ost. Salta och peppra. Häll färsen i formen tillsammans med svampen och ostmassan ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem överst.
Grädda ca 30 minuter. Lägg och strö över hackad persilja eller timjan. Servera med en god sallad.