Min nya favoritfiskrätt! Gräddig och fin i smaken. Rom och rödlök är ju en oslagbar kombo.
Sept. 8, 2025
900 g mjölig potatis
0.5 st purjolök
1 msk olja
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
3 msk fiskfond
Citronsaft
Salt
Peppar
600 g torsk
0.5 st rödlök
1 burk rom (80g)
Dill
Koka potatis i lättsaltat vatten till den är mjuk
Hacka purjolök och stek i olja i en stekpanna till den blivit mjuk
Häll på grädde, creme fraiche, vatten och fiskfond
Låt småkoka i 7 min
Tillsätt några droppar citronsaft, salt och peppar
Skär fisken i 4 cm stora bitar
Lägg fisken i pannan och låt puttra i 2 minuter
Vänd fisken och låt puttra två minuter till
Hacka rödlöken
Toppa fiskpannan med rödlök, rom och dill
Pressa potatisen direkt innan servering
Njut med ett stort glas mjölk