Mjuka och saftiga briochebröd som får ligga och dra i ägg, gräddmjölk och vanilj. Krispig utsida och saftig mjuk insida. Jag serverar med grädde, bär och en salt kolasås. Riktigt gott, enkelt och lyxigt!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 7, 2025
4 skivor brioche
2 st ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
0.5 dl socker
1 tsk kanel
2 krm vaniljextrakt
Muskotnöt efter smak
1 krm salt
Smör till stekning
80 g smör
160 g socker
20 cl grädde
Vispa ägg, grädde och mjölk i en bunke till en jämn smet.
Tillsätt socker, kanel, muskot, salt och vanilj och vispa ordentligt. (Jag körde lite med stavmixer för att verkligen få in kryddorna)
Skär 4 stora skivor av Briochebrödet och doppa i smeten. Låt ligga och dra cirka 5 minuter.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme, tillsätt smör.
Lyft försiktigt upp bröden från smeten och stek cirka 2 minuter på varje sida.
Smält socker på låg värme i en panna.
Rör ner klickvis av smöret under omrörning, koka ihop tills det tjocknar.
Tillsätt grädde, lite i taget under omrörning.
Tillsätt flingsalt efter smak.