0.5 st ananas
2.5 dl rörsocker
90 g florsocker
80 g mandelmjöl
70 g rumstempererad äggvita
70 g strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
Grön gelfärg
Röd gelfärg
Gul gelfärg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Grön gelfärg
Röd gelfärg
Gul gelfärg
75 g rumstempererat smör
2.5 dl florsocker
Ananassylt: mixa ananasen med en stavmixer och häll över i en kastrull. Tillsätt råsocker och låt puttra ihop till sylten blir tjock (ca 20 minuter). Låt svalna
Macarons: Blanda florsocker och mandelmjöl i en bunke och ställ åt sidan
I en annan bunke, vispa äggvitorna med elvisp på medelhastighet till små bubblor bildas (bara några sekunder)
Tillsätt 1 matsked socker, vispa 10 sekunder, tillsätt en matsked till, vispa 10 sekunder och tillsätt en sista matsked socker och vispa igen till marängen får tydliga spår av visparna. Tillsätt resten av sockret och vispa på hög hastighet
Tillsätt vaniljsocker och vispa 5 minuter till
Vänd ner mjölblandningen i marängen med en slickepott
Häll över 1/2 dl av smeten i en separat skål och blanda ner tre droppar grön gelfärg
Tillsätt många droppar gul gelfärg och några få droppar röd gelfärg i den större delen av smeten och blanda till den får en orange färg
Häll över den orange smeten i en spritspåse med tyll som har en rund öppning med ca 5-7 mm diameter
Häll över den gröna smeten i en spritspåsen med en tyll som har en rund öppning med ca 3 mm diameter
Klä två plåtar med bakplåtspapper
Spritsa ut 16 orange cirklar på varje plåt
Spritsa på tre gröna toppar på varje orange cirkel och se till att de sitter fast i den orange cirkeln
För att få bort eventuella luftbubblor, lyft och slå ner plåten mot bänken några gånger
Låt plåtarna stå i rumstemperatur till macaronsen får en hinna. Under tiden, värm ugnen till 150°C över- & undervärme
Grädda macaronsen, en plåt i taget, i ca 12-14 minuter
Låt dem svalna minst 15 minuter
Kristyr: under tiden macaronsen svalnar kan du förbereda kristyren genom att blanda florsocker och vatten. Häll över 1/3 av kristyren i en egen skål och tillsätt några droppar grön gelfärg. Tillsätt gul och röd färg till den större delen kristyr och rör runt till den blir orange. Häll över kristyrenrna i vars en spritspåse och klipp små löpningar
När macaronsen svalnat, dekorera hälften av skalen med kristyren
Smörkräm: under tiden kristyren torkar gör du smörkrämen genom att vispa smör och florsocker med elvisp till en slät kräm
Häll över smörkrämen i en spritspåsen och klipp ett runt hål
Spritsa en ring av smörkräm på macaronbottnarna
Klicka i en klick ananassylt i mitten av smörkrämsringen
Lägg på macaronlocket
Låt gärna macaronsen ligga till sig i kylen i 24 timmar, men det går bra att äta dem direkt också
Njut med ett stort glas mjölk