En av mina favoriter som barn och den funkar precis lika bra nu som vuxen! Mild och saftig kycklinggryta med rödlök, citronpeppar och apelsin. Kanske otippad kombo, men otroligt god
Sept. 6, 2025
500 g kycklingfilé
Citronpeppar
Örtkryddor
Koncentrerad apelsinsaft
1 st rödlök
Salt
1 msk vitt vin
2 dl creme fraiche
2 dl grädde (eller mjölk)
2 msk kycklingfond
Skär kycklingfiléerna i 2 kuber
Krydda med citronpeppar, och örtkryddor
Pensla kyckling med lite apelsinsaft
Stek kycklingen på svag värme
Hacka lök
Tillsätt löken i kycklingen
Salta lite
Tillsätt vin och låt koka bort
Häll på creme fraiche, grädde, kycklingfond och lite mer apelsinsaft (KOKA INTE UPP SÅSEN, den skär sig då)
Smaka av med salt, citronpeppar och örter
Servera med ris
Njut med ett stort glas mjölk