Jag ville testa pannkaksflingor och gjorde det på grunden av mitt favoritrecept för bananpannkakor. Jag lade till kakao för mer smak. Tycker det blev gott och ett kul sätt att äta på – men vanliga pannkakor är godare. 🥰 När jag har mitt syskonbarn på besök kanske det blir flingor för att göra det lite mer kreativt. Jag använde en flaska för att spruta ut lite smet i taget, se filmen under ”se film” jämte kommentarsfältet.
March 15, 2023
2 st banan
2 st stora ägg, är de små så ta ett till.
1 tsk bakpulver
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
1 tsk kakao
Smör att steka i
Mjölk till servering eller vanliga pannkakstillbehör
Separera äggvitan och äggulan i två olika större skålar som det går att vispa i.
Vispa äggvitan till ett hårt vitt skum med elvisp. Lägg den åt sidan till senare.
Mosa med en gaffel eller mixa bananen med en stavmixer i skålen med äggulorna. Jag kör stavmixer för det går snabbt. Lägg sedan i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och mixa till en fast och tjock smet.
Vänd sedan ner den vispade äggvitan med en slickepott, lite åt gången och rör om. Lägg i kakaon. Häll i en flaska som gör att du kan spruta ut lite pannkakssmet i taget.
Stek flingorna på medel till låg värme i ett par minuter per sida tills de är lite krispiga.
Jag testade att köra med mjölk till men det blir nog godare att äta med samma tillbehör som vanliga pannkakor. Beror på hur likt flingor du vill göra 🥰