De hĂ€r chipsen görs i mikron⊠och Ă€r nyttigare Ă€n köpta đ„° đĄTips! Om man Ă€lskar vitlökschips, sĂ„ kan man blanda i en vitlöksklyfta i oljan och pensla pĂ„ bakplĂ„tspapperet.
March 11, 2023
2 st potatisar
1 tsk rapsolja
Salt
1. LÀgg ett bakplÄtspapper pÄ en stor tallrik eller pÄ den runda plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.
2. TvÀtta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel (eller tunt i en matberedare).
3. LÀgg ut potatisarna pÄ bakplÄtspappret (de fÄr inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5â9 min tills de fĂ„r en gulbrun fĂ€rg. Tiden varierar beroende pĂ„ hur mĂ„nga potatisskivor man har och vilken styrka mikron har. Om man har en liten mikro och bara fĂ„r plats med en vanlig mĂ„ltidstallrik fĂ„r man köra en potatis i taget. DĂ„ tar det 3â4 minuter i mikron. LĂ„t potatisarna kallna pĂ„ pappret.