Peanut ramen
Original recept från grocerywealth.com av louise
Sept. 6, 2025
1 msk neutral olja (t.ex. raps eller kokos)
200 g fast tofu (grovkuber)
4 st vitlöksklyftor (hackade)
1 msk hackad färsk ingefära
4 dl grönsaksbuljong (4 dl vatten + buljongtärning)
1 burk (ca 400 ml) kokosmjölk
2 msk japansk soja
2 msk creamy peanut butter
1 st –2 msk röd currypasta (beroende på hur mycket heta du gillar)
1 tsk honung
150 g snabbkokande ramen-nudlar
1 st näve färsk spenat
0.5 st saft från lime
Salt & peppar
Topping, hackad färsk koriander hackade rostade jordnötter
Hetta upp oljan i en kastrull.
Krydda tofun lätt med salt och peppar och stek tills gyllene kanter, lägg åt sidan.
Fräs vitlök och ingefära snabbt i samma panna tills det doftar.
Häll i buljong, kokosmjölk, soja, jordnötssmör och currypasta.
Rör ihop och låt småputtra 5 minuter så smakerna gifter sig.
Smaka av och balansera med honung, eventuell salt, och currypastamängd.
Rör i nudlarna och spenaten, koka knappt tills nudlarna blir mjuka och spenaten precis sloknar (2–3 minuter).
Pressa i lime. Vänd ner den gyllene tofun.
Toppa med jordnötter och koriander