4 skivor kavring
0.5 st gul lök
0.5 st rödlök
125 g ansjovis
2 hårdkokta ägg
10 cm purjolök, gärna det vita
20 g gräslök, ca 1 dl
20 g dill, ca 1 dl
4 kalla kokta potatisar
Svartpeppar
1 st liten rödlök
5 cm purjolök
4 st kvistar dill
1. Skala och finhacka den gula löken och rödlöken. Finhacka ansjovis, ägg, purjolök, gräslök och dill (spara lite till garnering). Blanda ihop alla de hackade ingredienserna och tillsätt spadet från ansjovisen.
2. Dela den kokta potatisen i mindre tärningar, ca 2 cm och vänd ner i gubbröran, smaka av med svartpeppar.
3. Rosta brödet och fördela gubbröran över brödet. Skär rödlök och purjolök tunt med en vass kniv eller på mandolin. Toppa gubbröran med rödlök och purjolök och garnera med dill.