Grönsaksragu i ugn med aubergine & burrata
Original recept från grocerywealth.com av louise
Sept. 3, 2025
2 st auberginer (tärnade)
1 st zucchini (tärnad)
1 st –2 paprikor (tärnade)
1 st gul lök (hackad)
3 st vitlöksklyftor (finhackade eller skivade)
4 st stjälkar selleri
2 st morötter (skivade eller små tärningar)
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
1 st –2 dl grönsaksbuljong
2 dl rött vin
2 tsk torkad oregano
2 st lagerblad
Salt & svartpeppar
Topping: persilja och burrata
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg alla grönsaker direkt i en stor ugnsform.
Häll över krossade tomater, vin och buljong
Salta, krydda och ringla över olivolja, .
Rör om ordentligt så allt blandas.
Täck formen med lock eller folie.
Låt stå i ugnen ca 90 minuter.
Rör runt en gång i mitten av tillagningen.
När grönsakerna är mjuka och smakerna gått ihop, toppa med burrata och färsk persilja