Snabblagad och otroligt god vardagsrätt. Går att byta ut grönsakerna till t.ex. broccoli, spenat, paprika. Ta det ni tycker om! Tar ca 20 minuter att förbereda och laga.
March 10, 2023
2 kycklingfilé
1 morot
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 msk hoisinsås
100 g haricot verts
200 g wokgrönsaker (t.ex. vattenkastanj, böngroddar, minimajs)
250 ml kokosmjölk
2 msk röd currypasta
2 buljongtärningar (kyckling)
1 msk citronsaft
2 dl vatten
1 msk sesamolja
Olivolja
Redning
Salt & peppar
Grovhacka löken. Skala vitlök. Skala och skiva moroten julienne. Dela kycklingen i mindre bitar.
Hetta upp en panna med olivolja och sesamolja. När pannan är varm, i med kycklingen.
När kycklingen fått färg, pressa i vitlöken och sänk värmen till medel.
Tillsätt sedan lök och morot. I med currypasta och låt steka.
I med kokosmjölk, vatten, buljong, citronsaft och hoisinsås. Låt koka upp och red av såsen till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Ha i wokgrönsaker och haricot verts på slutet. Låt koka i 1-2 minuter.
Servera tillsammans med ris, nudlar eller bulgur.