En gigant som kanske är en av de rätterna som beställs mest på landets Kinakrogar!? Här är min tolkning av denna rätt och i stället för vanligt nötkött så använder jag älgbiff! Har ni inte älg så använder ni lövbiff, entrecote eller vanlig utskuren biff.
Aug. 27, 2023
500 g älgbiff
2 tsk bikarbonat
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 msk majsstärkelse
4 st vitlöksklyftor finhackade
1 st gul lök strimlad
1 st morot skivad
2 burkar bambuskott
3 msk hoisinsås
4 msk ostronsås
3 msk soja
2 dl vatten
Salt & peppar
Skiva upp köttet tunt & lägg i en bunke tillsammans med bikarbonaten & låt stå i 30 min i rumstemperatur.
Skölj sen kötten ordentligt och låt rinna av.
Blanda nu köttet med soja, sesamolja & majsstärkelse och låt stå i kylen och marinera i minst 3tim.
Hets upp en panna på hög värme med lite neutral olja.
Stek köttet så det får en fin färg och lyft sedan ut köttet på en tallrik.
Blanda ihop såsen i en bunke. (Hoisinsås, ostronsås, soja, vatten, salt & peppar.)
Skölj bambuskoten och låt rinna av.
Ner med löken, vitlöken, moroten & bambuskotten i pannan och fräs i ca 2-3 min.
Tillsätt sedan köttet i pannan och häll över såsen.
Koka upp och låt sedan puttra i ca 5 min på medelvärme.
Är såsen för vattning så kan ni reda av den med lite maizena.
Servera med jasminris!
Enjoy 🥂👊🏻