Passar bra att baka till påsken och dekorera med påskägg uppepå! 👍🥰
March 9, 2023
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
150 g smör, smält
1.5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 st citron, finrivet skal
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 g smör, smält
3 st –4 msk pressad citron
0.75 dl kokos
Vid påsk, ev. påskägg
1. Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta citronen och riv skalet fint med ett rivjärn.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna samt citronskalet och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten till i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min.
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och citronjuice så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv när glasyren stelnat.