Färskpotatissallad med ruccola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, ruccolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesanost.
Original recept från www.ica.se
May 25, 2023
1 kg kokt, kall potatis
20 g rucola
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
100 g valnötskärnor
50 g färsk parmesan
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med rucolan.
Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en skål och häll över potatissalladen.
Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesanost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.