1.5 kg nöt/fläskkött av innanlår
3 msk matolja
15 st gula lökar
2 burkar skivade champinjoner
9 dl vatten
3 st vitlöksklyftor
5 krm vitpeppar
0.5 dl ingefära
0.5 dl sambal oelek
3 msk rörsocker
1 dl soya
1 dl cognac
3 msk potatismjöl eller maizenamjöl
3 tsk bikarbonat
3 msk matolja
3 dl vatten
Skär köttet i mycket tunna strimlor. Börja med att blanda japansk soja, cognac och blanda med köttet. Blanda potatismjöl och bikarbonat och rör ner det ihop med köttet. Blanda olja och vatten och rör ner även detta med köttet. Låt dra någon timme. Bryn sedan i het panna i omgångar. Lägg köttet åt sidan. Krydda skyn med sambal oelek och vitpeppar och häll över soyan. Rör om väl och tillsätt vattnet. Häll sedan över köttet. Skala och skiva löken tunt och bryn också den i matfettet i stekpannan. Tillsätt vattnet och låt det hela sjuda upp. Häll alltsammans över köttet i grytan och rör om. Låt allt sjuda upp och tillsätt vitlöken. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Servera rätten med luftigt kokt ris och gärna extra soya att stänka över varje portion