Helg tips❣️Örtiga kycklinglårfiléer i ugn med soltorkade tomater, vitt vin & grädde 😋 Jag skruvade lite på ett tidigare recept idag genom att tex låta vinet koka in lite extra, likaså bytte ut buljong mot fond och adderade oregano till timjanen. HÖGA betyg av hela familjen! 🥰
Original recept från www.instagram.com
Aug. 31, 2025
700 g kycklinglårfilé
Salt
Svartpeppar/vitpeppar
1 - 2 tsk torkad timjan
Svenskt smör
8 - 10 st soltorkade tomater i olja, strimlade
2 - 3 st vitlöksklyftor, rivna
1 st liten röd chili, finhackad
1.5 msk kycklingfond
2 dl vitt vin
1 tsk torkad oregano
3 dl mellangrädde/matlagningsgrädde
½ - 1 dl créme fraîche
0.5 tsk socker
1 dl finriven parmesanost/gran padano
1 krm chili flakes
Salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 180° grader.
Krydda kycklingen runtom med salt, timjan och peppar. Hetta upp generöst med smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om på medel-hög temp tillsammans med lite timjan. Lägg över i en ugnsform.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet från kycklingen 2-3 min. Tillsätt vinet och fonden och låt koka 5 min.
Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, oregano, socker och parmesanost. Sjud ett par minuter. Smaka ev av med chili flakes, salt & peppar.
Häll såsen över kycklingen.
Tillaga mitt i ugnen totalt 30 min. Öka upp mot 200 grader sista 10 min. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 82°.
Koka pasta eller annat tillbehör.
Servera kycklingen med pastan, en god sallad & toppa med lite mer parmesan & ev chili flakes.