En smörgåstårta med bl.a. rökt tofu och tångcaviart. För att få mest smak ur rörorna brukar jag göra dem dagen före och fyller smörgåstårtan så att den får dra i sej av alla smaker.☺️
March 9, 2023
2 paket rostbröd
Majonäs
Cremé fraiche
1 tångcaviart
3 kokt ägg
1 rökt tofu
Dill
Gräslök
Dijonsenap
Salt & peppar
Aioli
Mjölk (växtbaserad eller vanlig)
Rödlök
Äppel
Saltgurka
1 färskost
Cremé fraiche
Dill
Salt och peppar
Gurka
Sallad
Kokt ägg
Tomat
Dill
Tångcaviart
Vindruvor
Dagen före servering: Skär bort kanterna på brödet och lägg på en bricka, vät bröden med mjölk mellan varje lager. Koka ägg och hacka upp alla ingredienser.
Röra 1 med tångcaviart: cremé fraiche, majonäs, kokt ägg, tångcaviart, äppel, dill, gräslök, salt & peppar.
Röra 2 med rökt tofu: cremé fraiche, aioli, dijon, rödlök, rökt tofu, saltgurka, salt & peppar, dill & gräslök.
Varva lager med de två rörorna och bröd och ställ sedan in i kylen till följande dag.
Samma dag som servering: Rör ihop ingredienserna till fyllningen runt smörgåstårtan och bred på med en slickepott. Ställ tillbaka in i kylen. Dekorera före servering.
Går att göra vegansk genom att byta ut mjölkprodukterna till växtbaserade och bara göra en röra med tofu och tångcaviart istället för en röra med ägg.
Går bra att byta ut brödet till glutenfritt bröd. Brukar använda sempers rostbröd från frysdisken.