En glutenfri pizza som är lite annorlunda eftersom botten är gjort av blomkål, men ack så god🌱
March 11, 2023
0.5 riven blomkål
75 g riven västerbottenost
2 ägg
0.5 dl mandelmjöl
Salt & peppar
Cremé fraiche
Vitlök
Västerbottenost
Kantareller
Rödlök
Smör
Citron
Persilja
Riv blomkål och västerbottenost. Blanda ihop ägg, mandelmjöl, blomkål och ost. Smaka av med salt & peppar.
Placera ut bakplåtspapper på en plåt, bred ut blomkålsbotten på plåten och förgrädda i ugnen 10-15 min i 180°C.
Medan botten förgräddas förbereds fyllningsingredienserna. Blanda cremé fraiche med pressad vitlök och peppar. Stek kantarellerna i smör. Skiva tunna rödlöksskivor.
Ta ut botten ur ugnen och bred på cremé fraiche blandningen och lägg på resten av fyllningen förutom persiljan och citron.
Grädda i ugnen 5-10 min. Toppa sedan med persilja och citroncest.