150 g mjukt, rumstempererat smör
1.5 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
3.25 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
50 g smör
0.5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
0.5 dl kokosflingor att garnera med
SÀtt ugnen pÄ 175 grader (över- och undervÀrme).
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krÀmig smet.
Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Rulla degen till tvÄ lÀngder, lÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och platta lÀtt till lÀngderna lite lÀtt med en gaffel.
GrÀdda lÀngderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
LÄt dem svalna helt och hÄllet innan du brer pÄ kÀrleksmumsglasyr, dekorerar och skÀr till kakor.
Under tiden kan du göra glasyren.
SmÀlt smöret till glasyren och lÄt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jÀmn och bredbar smet.
Fördela glasyren pÄ lÀngderna, bre ut i ett jÀmnt lager och dekorera med kokosflingor.
SkÀr varje lÀngd till 12 kakor.