En god naturligt vegansk vardagsrĂ€tt med indiska smaker som serveras med risđŸ
March 8, 2023
3 dl röda linser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk fÀrsk chili
1 msk riven ingefÀra
400 g tomatkross
3 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
5 - 7 dl vatten
Spiskummin
Gurkmeja
Garam masala
Persilja
Salt & peppar
Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefÀran. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant och frÀs kryddorna, löken, vitlöken, chilin och ingefÀran.
TillsÀtt tomatpure, tomatkross och frÀs en stund till. HÀll i linserna och tillsÀtt vatten. LÄt puttra i 20-30 minuter och tillsÀtt sedan kokosmjölken. LÄt puttra ytterligare 10 minuter tills linserna Àr mjuka.
Rör om med jÀmna mellanrum och fyll pÄ med vatten vid behov, lÀgg inte allt vatten pÄ en gÄng.Smaka av med salt och peppar
Koka ris medan grytan puttrar och servera sedan med yoghurt eller fetaost.