Ca 45 minuter

Lasagne med pesto rosso & rotfrukter

Svinnsmart lasagne med bl.a. morot och rotselleri samt röd pesto

Sophie ”Fia” Vildahl

March 8, 2023

Ingredienser

Lasagne

1.5 st fp färska lasagneplattor

1 st fp mozzarella

Köttfärssås:

500 g blandfärs

1 st gul lök

80 - 100 g rotselleri

2 st moröttter

2 st vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

Pastasås med basilika

1.5 dl vatten

0.5 burk pesto rosso

0.5 - 1 tsk vinäger

1 msk ketchup

Salt & peppar

1 krm cayennepeppar

Ostsås:

Smält samman lite som du kanske har öppnat i kylen som kan bli ostsås tex:

0.75 st fp philadelphiaost (light hade jag hemma)

1.5 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl parmesanost

(eller byt ut philadelphia och grädde mot creme fraiche- helst ska du ha ca 4 dl vätska iaf)

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 200 grader och smörj/olja en gratängform

2. Hacka lök och skär rotfrukter i mindre bitar. Stek i smör eller olja ca 5 min.

3. Lägg till färs och pressa i vitlök. Låt få fin färg, salta & peppra.

4. Ha i tomatpuré och låt fräsa några min.

5. Häll sedan i resten av ingredienserna (pastasås, pesto, vatten, ketchup, cayennepeppar och vinäger) och låt småkoka ihop ca 10 min. 6. Smaka av med salt & peppar

7. Medan köttfärssåsen puttrar smälter och kokar du ihop ostsåsen. Späd med lite extra mjölk för önskad konsistens.

8. Börja sedan med köttfärssås i botten av formen, sedan plattor, köttfärs och ostsås, nästa lager bara plattor och köttfärs, sista plattor, köttfärssås & ostsås + mozzarella.

9. Toppa med lite fryst eller färsk basilika och in i ugnen 25-30 min.

Servera gärna med en god sallad med paprika, gurka, fetaost och rostade solroskärnor. Gärna med lite olivolja och balsamvinäger.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.