Idag ska vi laga en stor vardagsfavorit i form av Indisk kikärtsgryta! Den har allt man kan önska, den är krämig, smakrik, billig, snabb, enkel och otroligt god! Den här grytan slänger du ihop på 20 minuter och du toppar den med det du tycker passar bra och serverar med jasminris och naan-bröd. Spara och testa! 🍚
Original recept från www.instagram.com
Aug. 29, 2025
2 pkt á 460 gram kikärtor
2 dl kokosmjölk
2 dl koksgrädde
1 st färsk gul lök
1 msk vitlök/ingefära paste
1 msk tomatpuré
50 g färsk spenat
2 msk olja
1 tsk korianderpulver
1 tsk kumminpulver
1 msk garam masala
0.5 tsk gurkmeja
1 tsk kashmiri chilipulver
0.5 tsk strösocker
Salladslök
Lime
Naturell yoghurt
Crispy chiliolja
Naan-bröd
Hacka löken och stek i olivolja på medelvärme, löken ska bli brun och söt.
Gå i med vitlök/ingefära pastan och stek tillsammans med löken i cirka 1 minut.
Häll i samtliga kryddor och stek ytterligare 1 minut, utan att kryddorna bränns.
Tillsätt tomatpuré, blanda ihop med resten och stek ytterligare 1 minut.
Tillsätt kikärtor, blanda väl.
Tillsätt koksmjölk och kokosgrädde. Låt småputtra cirka 5–10 minuter tills såsen tjocknat lite till lagom konsistens.
Salta och peppra, smaka av.
Tillsätt spenaten och låt puttra nån minut till.
Toppa grytan genom att ringla över yoghurt, crispy chili, strö över salladslök, koriander och servera med lime, jasminris och Naan-bröd.