Vill ni göra nÄgot gott till nÀsta födelsedag eller till helgmiddagen? TÄrtan Àr mycket enkel att göra och smakar ljuvligt. Hallonspegeln pÄ toppen blir en hÀrlig fÀrgklick. Det gÄr jÀttebra att förbereda dagen innan och sedan bara garnera innan servering.
Original recept frÄn www.instagram.com
Aug. 29, 2025
300 g digestive
150 g smÀlt smör
1.5 dl vispgrÀdde
600 g fÀrskost
1.5 msk vaniljsocker
1.5 dl florsocker
Zest frÄn 2 lime
0.5 st saft lime
300 g fÀrska hallon
0.5 dl socker
Lite myntablad
FĂ€rska hallon
Krossa digestive till fint smul och blanda med smÀlt smör. Tryck ut i en springform och in i kylen minst 1h.
Vispa grÀdden och vispa sedan ner fÀrskosten. Blanda i vaniljsocker, florsocker, limezest & limesaft och rör om. HÀll i ovanpÄ digestivebotten och in i kylen minst 1 h.
LÀgg hallon och socker i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Sila bort kÀrnorna och lÄt svalna. Bred sedan pÄ tÄrtan. Lyft bort kanterna och garnera med fÀrska hallon och mynta.