đTips! Termometern som jag anvĂ€nder Ă€r frĂ„n proffessional secrets, superbra! Tunn nĂ„l och snabb! đ„° Om sĂ„sen skulle skĂ€ra sig, sĂ„ ha i en isbit eller en Ă€ggula och vispa som sjutton i en Ă„tta.
March 7, 2023
200 g smör
1 st schalottenlök, hackad
6 st vitpepparkorn, krossade
2 msk dragon, hackad (spara kvistarna!)
2 msk vinÀger - vitvin eller ÀppelcidervinÀger
4 msk vatten
2 st Àggulor
3 msk hackad persilja
Ev salt
SmÀlt smöret, stÀll kastrullen Ät sidan.
Koka upp vinÀgern, vattnet, schalottenlök, kvistarna frÄn dragonen och vitpepparkornen.
Reducera tills hÀlften av vÀtskan ÄterstÄr.
Sila av redaktionen och hÀll ner i kastrullen igen. Nu mÄste man vara försiktig med temperaturen! PÄ min spis körde jag pÄ 0,5 av 3 pÄ plattan.
Vispa ner Àggulorna, har man termometer sÄ Àr det lagom att de hÄller runt 65, absolut inte över 70 för dÄ spricker sÄsen.
Vispa ner det smÀlta smöret (bra om det hÄller runt 65 grader, fÄr absolut inte vara för varmt!), litegrann i taget, vispa ganska kraftigt, gÀrna med ballongvisp. SÄsen tjocknar under tiden man vispar ner smör.
NÀr man fÄtt ner allt smör i sÄsen, sÄ rör ner hackad dragon och persilja och smaka av om det behövs salt.
Denna sÄs Àr ju absolut godast att Àta direkt, sÄ förbered gÀrna tillbehören innan man slÄr sÄsen.