Börja med bottnen genom att smälta smöret, mixa brödet och blanda ihop till en degig massa.
Tryck ut blandningen i en form med avtagbart kant på ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i kall vatten i ca 10 minuter.
Blanda ihop creme fraiche och färskost.
Skala räkorna och hacka hälften av de i småbitar. Resten av räkorna används till garnering.
Skala och finhacka rödlöken.
Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraiche/färskosten.
Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält de under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag bort kastrullen från värmen.
Rör ut gelatinet med lite av creme fraiche blandningen (då minskar risken för ev gelatinklumpar i fyllningen).
Blanda i resten av fyllningen och rör om ordentligt.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten.
Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar (gärna över natten).
Dekorera med resten av räkorna strax innan servering.