Första glutenfria pizzadegen jag gjort som faktiskt blivit riktigt bra!!!! Följ receptet via länken på maghalsa.se, koka egen tomatsås och toppa!!👌🏼
March 6, 2023
* 25 g jäst för matbröd
0.5 st * 2 dl ljummet vatten
* 1 msk fiberhusk®
0.5 st * dl olivolja
* 3 dl bovete
0.5 st * 2 dl majsmjöl
* 1 tsk salt
* 1 tsk bakpulver
Krossade tomater
En stor tomat
Vitlöksklyfta
Oregano
1 rödbeta
Skinka
1 pkt fetaost
1 mozzarella
Flytande honung
Valnötter
Citronzest
Ruccola
Soltorkade tomater
Oliver
Kokosyogurt
Gullök
Följ receptet för pizzadegen via länken!
Tomatsås: Hacka lök, vitlök och tomat. Stek i olivolja. Häll i krossade tomater och låt koka en stund. Krydda med salt, peppar och oregano!
För en pizza Bianco med rödbeta: Blanda fetaost med några skedar Kokosyogurt och krydda med salt och peppar. Skiva en kokt rödbeta tunt. Lägg på pizzan. Efter gräddning: Toppa med citronzest, olivolja, valnötter om man vill, och ruccola!
För Margarita: Lägg på tomatsås, mozzarella och skinka.
För grekisk pizza: Lägg på tomatsåsen, soltorkade tomater, skinka, fetaost och oliver. Efter gräddning: ruccola och lite olivolja.
Grädda i ugn på 250 grader, ca 10-15 min