Perfekt kombo med smakrik grönsaksröra och seg ost. Kan funka lite som kylskåpsrensning då det går jättebra att ta i andra grönsaker/rotfrukter som morot också.
Aug. 26, 2025
1 st gul lök
2 st zucchini
1 st röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk hackad basilika (fryst funkar)
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
400 ml konserverade körsbärstomater
400 g halloumi
Sätt ugnen på 225°C över- och under-värme
Hacka gul lök
Tärna zucchini och paprika
Hetta upp olivolja i en kastrull på spisen som tål ugnen och häll i lök, zucchini och paprika
Krydda med basilika, vitlökspulver, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar
Häll på de konserverade tomaterna
Låt småkoka under lock i 15 min
Skiva upp halloumin och lägg på grönsaksblandningen
Skjutsa in hela grytan i ugnen till halloumin fått lite färg (5-15 min beroende på ugn)
Ta ut ur ugnen och är som den är eller med bröd eller ris tillsammans med ett stort glas mjölk!