Snabbt och enkelt! 👍 💡Tips! Man kan strö riven ost över det hela, om man vill ha det.
March 6, 2023
700 g färsk torsk (torskrygg går bra)
1 st skivad purjolök
2.5 dl vispgrädde
2.5 dl creme fraiche
1 st fiskbuljong tärning
1 tsk potatismjöl
2 msk röd stenbitsrom
Dill
Salt
Vitpeppar
300 g räkor med skal
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela torsken i lagom stora bitar (är det små filéer, så kan man rulla dem). Jag brukar ta torskrygg och de behöver inte delas. Lägg dem i en ugnsform salta och peppra. Strö skivad purjolök över det hela.
Blanda ihop grädde, crème fraîche, fiskbuljong och potatismjöl i en kastrull och låt koka ihop så allt blandas.
Tillsätt sedan stenbitsrom och dill efter smak och rör om. Smaka av med lite vitpeppar och salt, men inte för mycket.
Häll såsen över torsken och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
Ta ut gratängen och toppa med räkor, rom och dill. Servera med potatismos eller något annat gott.