800 g laxfilé
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
3 dl creme fraiche
1 dl hackad färsk dill
0.5 st purjolök
1 st citron (justera syra efter smak)
1 st fiskbuljong eller salt
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
200 g skalade räkor
Värm ugnen till 200°.
Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform.
Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken.
Lägg räkorna ovanpå laxen.
Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten.
Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål.
Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min.
Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris.