Jag ÄLSKAR risotto!! Det är såååå gott och kan göras både vegetariskt och med kött. Man kan egentligen ha i lite det man har hemma men här kommer lite förslag! Perfekt matlåda också :))
March 5, 2023
3 schalottenlökar
1 msk smör
4 dl risottoris/avorioris
1 dl vitt vin
9 dl vatten
2 buljongtärningar (grönsak/höns)
1 dl parmesan
2 paket bacon tärnat
Ca 100 - 200 g haricots verts
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl kantareller
Finhacka schalottenlöken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken på låg värme tills den är mjuk. När löken är mjuk, lägg ner riset och häll i vinet. Låt koka in.
Koka upp vattnet separat och lägg ner buljongtärningarna. Rör om. Häll ner lite av buljongen och låt koka in på medelvärme.
När all buljong har kokat in, smaka på riset och se om det är klart. Om det inte är klart kan man fylla på med lite vatten. Riv ner parmesanen när risotton är färdig.
Stek baconet eller svampen och kronärtskockan i en stekpanna med lite smör. Vänd ner i risotton på slutet.