En riktigt god kyckling med smak av vitlök & örter i en krämig balsamicosås gjord på grädde och färskost samt toppade med massor av bacon. 😋 Barnen drack som sagt upp sista dropparna 😅. Lättlagad men lyxig - välj du när den passar bäst❣️Inspiration @recept.se men med lite justeringar.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 24, 2025
600 - 700 g kycklingfilé, gärna mörade & tvådelade
Torkad timjan
Torkad basilika
Salt, svart- och vitpeppar
2 - 3 st vitlöksklyftor
2.5 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
1 dl vatten
120 g färskost
2.5 dl mellangrädde
1 tsk timjan torkad
1 tsk basilika torkad
Svartpeppar (gärna kvarn)
Körsbärstomater (12-15 stycken)
1 - 2 pkt bacon
Sätt ugnen på 225 grader. Salta, peppra och krydda kycklingen runtom med örterna, salt & peppar. Stek kycklingen i smör så den tar färg. Ha gärna ganska så hög värme.
Ta ur kycklingen ur stekpannan och lägg dem i en ugnsfast form. Sänk plattan. Ha i en liten skvätt olivolja i pannan. Pressa i vitlöksklyftorna och låt dem steka med en kort stund under omröring. Häll i fond, balsamvinäger och vatten. Vispa ner färskosten och häll till sist i grädden, basilika och timjan, rör om ordentligt. Låt koka ihop lite snabbt. Smaka ev av med mer peppar.
Häll i balsamicosåsen över kycklingen, ha i kocktailtomater runtom. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 min.
Klipp baconen smått och stek dem till de är lite knapriga. Häll av fettet. Ta ut kycklingen och strö över det knaperstekta baconen innan servering.
Servera gärna med klyftpotatis- jag airfryade mina i 200 grader ca 25 min.