Klassiska matlådefavoriten - snabbt, billigt och gott i matlåda. Perfekt till hösten!
Aug. 24, 2025
Ris
800 g falukorv
2 st gul lök
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
780 g krossade tomater
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
2 msk majsstärkelse
Salt
Svartpeppar
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
Skala falukorven och skiva den strimlor, ca 1x1x3cm stora
Hacka löken
Hetta upp oljan i en stor gryta
Häll ner falukorv, lök och tomatpuré i grytan och låt steka några minuter
Tillsätt krossade tomater, mjölk, grädde, buljongtärning, timjan och majsstärkelse
Låt koka upp
Salta och peppra efter smak
Servera stroganoffen med ris och ett stort glas mjölk