Denna lammfilé med recept från Ica är mycket god. Funkar bra till påskbuffén men även till en god potatisgratäng som jag gjorde här. Här kommer receptet på lammfilén. ☺️
Original recept från www.ica.se
March 27, 2022
800 g lammytterfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
Smör till stekning
Färsk timjan till garnering
2 pressade vitlöksklyftor
0.5 msk finhackad rosmarin
0.5 citron
2 msk balsamvinäger
0.5 dl olivolja
0.5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Krydda lammet med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Ugnsstek i 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 60°C för ljust rosa färg inuti.
Ta ut filéerna och låt vila ca 15 minuter.
Skär köttet i cm-tjocka skivor lite på snedden. Lägg upp dem på ett fat. Plasta och ställ i kylen om de ska serveras senare.
Vid servering: Om lammet varit i kylen, ta ut och låt det bli rumstempererat. Koka ev upp dressingen och skeda över lammet. Garnet med timjan.