Detta var en riktigt god currygryta med lax! Röd curry får sällskap av purjolök, baby spenat, lite japansk soja, lime, grädde samt kokosmjölk. Ett ris som får koka med ingefära serveras till 👌🏻. Höga betyg av dottern som är den petigaste i familjen kan tilläggas. 😉
Original recept från www.instagram.com av coopsverige
Aug. 23, 2025
3 dl ris
1.5 msk färsk ingefära
1.5 msk röd currypasta
1 tsk neutral olja
1 st purjolök, strimlad
400 ml kokosmjölk
1 dl grädde
0.5 msk japansk soja
1 tsk limejuice
Salt
500 g lax eller annan fisk
70 g bladspenat
1 dl naturella cashewnötter
Lime
Chiliflakes
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt ingefära i vattnet.
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Stek röd curry i olja i en panna någon min. Tillsätt purjolöken och rör runt.
Häll i kokosmjölk, grädde och vatten. Koka upp, tillsätt soja och lime och smaka ev av med salt. Tycker du såsen blir lite för tunn, red den lite med maizena.
Lägg i laxen. Sänk värmen och sjud 2–3 min.
Vänd i spenat och låt den sjuda 2 min till.
Servera med ris, rostade cashewnötter, ev mer lime och lite chiliflakes.