Så god, dessutom är den glutenfri💗
Original recept från www.instagram.com
                            Aug. 20, 2025
200 g mandelmassa
100 g smör- rumsvarmt
3 st ägg
2 dl mandelmjöl
0.5 dl strösocker
0.5 tsk kardemummakärnor- mortlade
100 g smör
0.5 st citron, saft och skal
225 g naturell färskost
100 g kvarg- naturell
1.5 dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker
500 g björnbär
Sätt ugnen på 180°. Bryt mandelmassan i mindre bitar. Blanda mandelmassan med smöret, vispa. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt mandelmjöl, socker och kardemumma och rör kraftigt till en slät kräm.
Klä botten med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min tills den fått fin färg. Låt kallna.
Fyllning: Smält smöret och låt det svalna. Riv citronen och pressa ut saften.
Vispa färskost, kvarg, florsocker och vaniljsocker i 2–3 min med elvisp. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Tillsätt citronskal och -saft.
Bred fyllningen över bottnen. Fördela björnbären över kakan.