Pavlova med sommarbĂ€r och karl fazer đđ« En festlig dessert som passar till mĂ„nga olika tillfĂ€llen! đ
March 4, 2023
6 st Àggvitor
3 dl socker
1.5 tsk citronsaft
3 dl vispgrÀdde
FÀrska bÀr
SmÀltad blÄ karl fazer choklad
LÀgg ugnen pÄ 150 grader.
Vispa Àggvitorna pÄ högsta vÀxeln tills det blir till ett hÄrt skum. Addera socker pö om pö, ca. 30 sek mellanrum. NÀr allt socker Àr i, vispa ytterligare 5 min.
HÀll i citronsaften, vispa ca. 2 min. MarÀngen ska i detta lÀge vara glansig och mjuk. Du kan testa ha bunken upp och ner, hÄlls marÀngen pÄ plats Àr det fÀrdig!
Klicka ut marÀngen pÄ en plÄt iklÀdd bakplÄtspapper. SÀnk nu ugnens temperatur till 120 grader!
GrÀdda pavlovan i ugnen 1 timme.
StÀng av ugnen, och lÄt pavlovan svalna dÀr i.
Medan pavlovan svalnar kan du vispa grÀdde och smÀlta chokladen.
NĂ€r pavlovan svalnat Ă€r det bara att börja garnera. Det roligaste med hela bakningen! đ