En härlig kompott av ris, grönsaker och en riktigt smarrig jordnötssås! 😋 Helt vegansk rätt. 🌱
March 2, 2023
Ris
Sötpotatis
Mango
Avokado
Kikärter
Morötter
Polkabeta
Champinjoner
1 dl jordnötssmör
1 dl sweet chili
1 dl varmt vatten
2 msk soya
Smör/olivolja
Kryddor: salt, peppar, torkade örter, paprikapulver
Skär upp sötpotatis, morot och polkabeta i bitar. Marinera dem i olivolja, paprikapulver, torkade örter, salt och peppar. In med dem i ugnen på ca. 200 grader i ungefär 30-40 minuter.
Medan rotsakerna ugnsrostas kan du steka champinjonerna i smör och soya tills de får en trevlig färg.
Stek kikärterna i olivolja, och valfria kryddor tills de får en fin färg.
Koka riset!
Skär upp mango och avokado i passliga bitar.
Vispa ihop jordnötssåsens alla ingredienser tills såsen blir slet.
I med allt i en skål, ringla över jordnötssåsen och njut av en riktigt god måltid!