Blev så sugen på pasta i något format. Denna blev mild och god i smaken! 🥹 Perfekt matlåde mat och en allmänt god vardagsrätt. 🤌🏽
Original recept från www.instagram.com
Aug. 17, 2025
400 - 500 g valfri pasta
2 st halloumi
1 st zucchini
2 dl kantareller
1 st stor gul lök
2 st stora klyftor vitlök
4 - 6 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk honung
1 msk soya
Salt & peppar
Parmesan att toppa med
Lägg ugnen på 200 grader.
Koka upp pastan i saltat vatten. Tips, jag brukar alltid hälla i lite olivolja i pastavattnet också för att undvika att pastan ska klibba ihop sig!
Medans pastan kokar: Skär upp halloumin i mindre bitar och stek upp bitarna i en torr och het stekpanna. När bitarna har fått fin färg kan du hälla över dem på en tallrik.
Hacka upp löken, tärna zucchinin och pressa vitlöken. Stek upp allt i samma stekpanna med en klick smör, tillsätt även kantarellerna.
Stek tills alla råvaror börjar se sådär passligt gyllenbruna ut.
Tillsätt sedan tomatpuré, honung, soya och kryddorna. Låt allt steka ihop.
Tillsätt till sist grädde och låt grädden tjockna lite, som en gräddig såd.
Ta fram en stor ugnsform och häll pastan längst ner i formen. Häll på 'Kantarell/halloumi blandningen' och försök röra ihop allt till en enda röra så allt blir krämigt.
Riv på massa parmesan. In i ugnen i ca. 20-30 minuter, klart!