En otroligt god vegansk rätt med indiska smaker! Receptet är taget från @foodforfools.se, jag bytte dock ut någon krydda och tillsatte röda linser. Testa! 🙌🏼
March 1, 2023
1 st blomkålshuvud
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
250 ml kokosmjölk
Ingefära färsk
Lime saft
2 msk tomatpuré
2 tsk honung
2 msk garam masala (jag använde paprikapulver)
1 tsk gurkmeja (jag använde spiskummin)
2 tsk gul curry
Salt och peppar
Olja eller smör till stekning
Ris
Börja med att skära blomkålen i mindre bitar i önskad storlek.
Finhacka löken. Pressa/riv sedan vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Tillsätt sedan löken i en stekpanna med olja och stek på medelhög värme tills den blivit mjuk. Ha sedan i vitlök och ingefära och stek ytterligare 1-2 minuter.
Tillsätt därefter tomatpurén och garam masala kryddan. Stek i några minuter och rör om ofta så det inte bränns.
Ha sedan i blomkålen och stek tillsammans med ovanstående ingredienser. Rör om ofta så att den inte bränns.
När blomkålen blivit lite mjukare tillsätt då kokosmjölken, pressad lime, honung, curry, gurkmeja och salta efter behag. Rör om och smaka av. Tillsätt mer krydda, lime eller honung om du vill ha mer (vi har ofta i mer kryddor än vad som står i receptet men det är upp till var och en). Låt grytan puttra i några minuter, ju längre desto bättre vi lät den puttra på svag värme i minst 15-20 minuter.
Börja koka riset strax innan det är dags att servera. Toppa sedan med koriander och servera gärna med en bit naan bröd som du enkelt kan värma lite snabbt i mikron för att få det att verka mer "färskt".