Ca 30 minuter

Blomkålscurry med kokosmjölk och röda linser 🥥🥥

En otroligt god vegansk rätt med indiska smaker! Receptet är taget från @foodforfools.se, jag bytte dock ut någon krydda och tillsatte röda linser. Testa! 🙌🏼

En till tugga

March 1, 2023

Ingredienser

1 st blomkålshuvud

4 st vitlöksklyftor

1 st gul lök

250 ml kokosmjölk

Ingefära färsk

Lime saft

2 msk tomatpuré

2 tsk honung

2 msk garam masala (jag använde paprikapulver)

1 tsk gurkmeja (jag använde spiskummin)

2 tsk gul curry

Salt och peppar

Olja eller smör till stekning

Ris

Gör så här

Börja med att skära blomkålen i mindre bitar i önskad storlek.

Finhacka löken. Pressa/riv sedan vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Tillsätt sedan löken i en stekpanna med olja och stek på medelhög värme tills den blivit mjuk. Ha sedan i vitlök och ingefära och stek ytterligare 1-2 minuter.

Tillsätt därefter tomatpurén och garam masala kryddan. Stek i några minuter och rör om ofta så det inte bränns.

Ha sedan i blomkålen och stek tillsammans med ovanstående ingredienser. Rör om ofta så att den inte bränns.

När blomkålen blivit lite mjukare tillsätt då kokosmjölken, pressad lime, honung, curry, gurkmeja och salta efter behag. Rör om och smaka av. Tillsätt mer krydda, lime eller honung om du vill ha mer (vi har ofta i mer kryddor än vad som står i receptet men det är upp till var och en). Låt grytan puttra i några minuter, ju längre desto bättre vi lät den puttra på svag värme i minst 15-20 minuter.

Börja koka riset strax innan det är dags att servera. Toppa sedan med koriander och servera gärna med en bit naan bröd som du enkelt kan värma lite snabbt i mikron för att få det att verka mer "färskt".

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.