En riktigt höjdare till Tapas som gästerna kommer att älska. Den går snabbt att slänga ihop och kan mycket väl bli höjdpunkten på Tapas-kvällen! Recept (4 tapas)
Original recept från www.instagram.com
Aug. 17, 2025
1 st liten burk majs
90 g lufttorkad chorizo
1 st färsk jalapeno
1 st färsk rödlök
Persilja
100 g philadelphiaost
100 g riven cheddarost
0.5 dl grädde
0.5 tsk paprika pulver
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver
0.25 tsk timjan
0.25 tsk oregano
Salt och peppar efter smak
Baguette till servering
Skär när den lufttorkade Chorizon i små kuber. Stek på medelvärme så att fettet släpper och korven blir krispig. Försiktigt så den inte bränns. Häll över korven i en skål och ställ åt sidan.
I en stekpanna, rosta majsen i lite av fettet från korven. Den ska bli lite gyllenbrun.
Tillsätt finhackad jalapeno, stek en minut till. Tillsätt sedan kryddorna och stek ca 30 sekunder.
Tillsätt philadelphiaost, riven cheddar och grädden. Koka försiktigt ihop till en len och fin ostsås. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citron.
Lägg upp i en serveringsskål, toppa med krispig chorizo, finhackad persilja och färsk rödlök.
Servera med grillat bröd.