En varm och söt version av RAMEN! Lägg till lite soja i buljongen om du äter det och toppa även med ett kokt ägg om du vill! 🍊✨
March 1, 2023
4 kycklingfiléer
1 l buljong (ben,grönsaks etc)
2 klyftor vitlök
1 tsk sambal oelek
Riven ingefära
En bit purjolök
Vatten
1 msk honung
1 msk vinäger
Morot
Hericort verts
Spenat
1 apelsin
Koriander
Sesamfrön
Salt & peppar
4 portioner risnudlar
Sätt ugnen på 175 grader, stek ytan på kycklingen och sätt i ugnen i 15-20 min.
Fräs vitlök, purjolök, riven ingefära och chili i en gryta och tillsätt sedan kycklingben-buljong, vatten, vinäger, honung, (och soja om man äter det). Låt sjuda 20 min
Lägg i en nerskalad morot, hericortverts, spenat eller annat du har hemma! Tillsätt apelsinsaft och krydda med salt och peppar.
Koka risnudlar enligt anvisningar och skölj dom sen i kallt vatten
5. Lägg allt i en skål och toppa med koriander och sesamfrön!
NJUT