1 st bananschalottenlök
2 st vitlöksklyftor
1 påse fryst broccoli, tinad.
Oregano
500g nötfärs
1 msk kalvfond
0.5 msk tamari soja
Salt
Peppar
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
Smör att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Stek mjuk i en klick smör. Tillsätt broccoli i stekpannan och låt steka under omrörning i ca 7 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll över i en ugnsfast form.
Stek nötfärs i smör på medelhög värme tills den är genomstekt. Tillsätt kalvfond och soja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche mot slutet och rör om ordentligt.
Fördela färsen över broccolin i ugnsformen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15-20 minuter. Eller tills dess att den fått fin färg. Servera eventuellt med vitlöksås och färsk persilja.