Asså denna är så otroligt god… är det något du ska laga i veckan så är det denna😍⬇️
Original recept från www.instagram.com
Aug. 11, 2025
500 g kyckling
1 burk soltorkade tomater
1 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
Salt
1 st gul lök, hackad
4 st –5 soltorkade tomater, hackade
5 dl vatten
2 st tärningar kycklingbuljong
250 g risoni
1 dl färsk spenat
2 dl crème fraîche, gärna smaksatt
Krydda kycklingen med chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver och rikligt med salt.
Hetta upp lite olja från burken med soltorkade tomater i en stekpanna och stek kycklingen tills den får fin färg.
Lägg i hackad lök och soltorkade tomater och låt dem mjukna tillsammans med kycklingen.
Koka samtidigt upp 5 dl vatten med 2 kycklingbuljongtärningar för att förbereda fonden.
Tillsätt risonin till stekpannan och fräs den kort. Häll sedan över fonden och låt koka tills risonin är färdig, cirka 8 minuter. Rör om då och då för att undvika att något bränner fast.
Vänd ner spenaten och låt den mjukna.
Rör ner crème fraîche och låt allt puttra ihop. Dubbelkolla att kycklingen är genomstekt innan servering.
Servera direkt och njut!