Dessa glutenfria våfflor blev väldigt goda och barnen gav tummen upp! Jag ville ta fram ett nytt recept där jag hade mindre mjöl och gärna gjorde det lite mer näringsrika. Och eftersom barnen älskar när jag gör bananpannkakor på helgen så gjorde jag dessa med samma bas. Sen la jag till bönor också! Istället för mjöl så tog jag lite mer fiberhusk som sväller när det får vila lite. När vi äter pannkakor och våfflor brukar vi ha turkisk yoghurt istället för grädde. Så jag toppade mina med turkisk yoghurt, skivad banan och jordnötssmör. Barnen hade bär och yoghurt. Det blir så gott med syrligheten i yoghurten. Ett annat tips på toppings är créme fraiche, rom och rödlök. Eller skagenröra! Man kan även ha på t ex ost oh skinka eller färskost och avokado. Bara fantasin sätter gränser 🙂 Jag föredrar salta toppings på våfflor och sen kan jag avsluta med en lite sötare som efterrätt.
Original recept från sandracallermo.se
March 24, 2022
6 ägg
1 frp stora vita bönor (avrunnen vikt 230 g)
2 bananer
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g smält kokosolja
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
Lägg ägg, avsköljda bönor och bananer i en bunke och mixa med stavmixer eller mixa i blender.
Tillsätt sedan fiberhusk, bakpulver, smält kokosolja, mjölk och salt och vispa/mixa ihop.
Låt svälla 10-15 minuter och grädda i våffeljärn.