Plåtmat, ugnsrostad blomkålsfajitas
Original recept från grocerywealth.com av louise
Aug. 11, 2025
1 st huvud blomkål, delat i buketter
2 st röd paprika, skivad
1 st gul paprika, skivad
3 st mindre gul lök, skivad
2 tsk chilipulver
2 tsk paprika (vanlig, ej rökt)
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Tortillasbröd
Guacamole
Gräddfil
Olivolja
Förbered ugnen och grönsakernaSätt ugnen på 200 °C
Dela blomkålen i buketter
Skiva paprikorna och löken.
Förkoka blomkålenKoka upp vatten i en stor kastrull.
Lägg i blomkålen och låt sjuda i 3–4 minuter.
Häll av och låt rinna av väl.
Blanda kryddornaRör ihop alla kryddor i en liten skål.
Rosta grönsakernaLägg blomkål, paprikor och lök på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja, strö över kryddblandningen och blanda ordentligt så att allt täcks.
Rosta i ugnen i 18–20 minuter, tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Toppa och serveraLägg grönsakerna i varma tortillabröd.
Toppa med guacamole och gräddfil