Igår blev jag påmind om hur lättlagad & god chili con carne är. Brukar du äta det? Chili con carne är dessutom perfekt att göra storkok av och ha som matlåda nu när vardagen snart drar igång på riktigt. Lätt att variera också men olika typer av bönor om du önskar det- nedan har du mitt recept. Testa gärna ♥️
Aug. 10, 2025
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 st gul lök
1 st röd chili
2 msk tomatpuré
1.5 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
390 g krossade tomater gärna @muttinordics
380 g vita bönor i tomatsås gärna @heinz_sverige
1 - 2 tsk worchesteshiresås
Salt
Svartpeppar
Olja eller smör till stekning
Ris
Gräddfil eller creme fraiche
Nachochips
Avokado/guacamole
Skala lök. Hacka lök och chili.
Hetta upp en panna med stekfett och fräs löken och chili tills det mjuknat.
Lägg i färsen och stek färsen ordentligt tills all vätska har avdunstat bort.
Tillsätt tomatpuré och stek i ca 1 minut och blanda samman med färsen.
Tillsätt paprikapulver, chilipulver, oregano, krossade tomater, worchestershiresås och vita bönor i tomatsås. Späd såsen med vatten tills du får en bra såsig konsistens enligt din egna smak.
Koka upp och låt sedan puttra i några minuter, gärna under lock.
Smaka av med salt och svartpeppar. Ev även mer chilipulver.
Servera chili con carne med t.ex. ris, nachochips, en klick gräddfil eller crème fraiche och varför inte en guacamole eller lite avokado?