Ca 45 minuter

Krispig fiskburgare med lime- & jalapeño slaw đŸ€€

Vad sÀgs om en krispig dubbelpanerad torsk pÄ en bÀdd av vitkÄl- och morotsslaw smaksatt med lime, jalapeños och dill, srirachamajonÀs + lite lite sötma & krisp frÄn picklad rödlök?

Original recept frÄn www.instagram.com

Sophie ”Fia” Vildahl

Aug. 10, 2025

Ingredienser

500 g torskfilé eller torskrygg, tinad och avtorkad

1 - 2 st Àgg

1 dl vetemjöl smaksatt med lite paprikapulver, salt och peppar

2 dl panko

Lime- & jalapeño slaw

200 g rÄkost sallad med vitkÄl och morot (eller strimla egen)

0.5 dl majonnÀs

1 dl lÀtt créme fraiche

1 st par inlagda jalapeños, finhackade

1 st vitlöksklyfta, pressad

1 msk lime juice

1 tsk torkad dill

Salt & peppar

Srirachamajo

1 dl majonÀs

1 - 2 tsk sriracha

BarnvÀnligt alternativ sÄs

1 dl créme fraßche (lÀtt tex)

1 msk majonnÀs

Ketchup

Sweet chilisÄs

Vitlökspulver

Paprikapulver

Salt & peppar

Till servering

Hamburgarbröd tex @korvbrodsbagarn “real burger bun” Ă  senaste @smakbox

Sallad

Picklad rödlök

Tunt skivad gurka

Rostad lök (valfritt)

Ev klyftpotatis

Gör sÄ hÀr

Blanda slaw + sÄs och stÀll kallt.

Om du vill ha potatis till sÀtt ugnen pÄ 200 grader, klyfta potatisen och ugnsrosta med lite rapsolja, salt & peppar i ca 25 min.

Tina fisken, skĂ€r 2-3 bitar. Passande att fĂ„ i en eller tvĂ„ mellan bröd 😉

Ha i mjöl i en skÄl, vispa upp Àgg i en annan och ha panko i en tredje.

VÀnd fisken först i mjöl, sedan Àgg och sist panko.

Stek gyllene i smör tills de fÄtt fin fÀrg pÄ bÄda sidorna och Àr helt fÀrdiga.

Servera en eller tvÄ bitar fisk i hamburgarebröd med chilimajon pÄ bottenbrödet, sallad, slaw och picklad rödlök, gurka (ev rostad lök) + locket pÄ. Servera med klyftpotatis.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.