Vad sÀgs om en krispig dubbelpanerad torsk pÄ en bÀdd av vitkÄl- och morotsslaw smaksatt med lime, jalapeños och dill, srirachamajonÀs + lite lite sötma & krisp frÄn picklad rödlök?
Original recept frÄn www.instagram.com
Aug. 10, 2025
500 g torskfilé eller torskrygg, tinad och avtorkad
1 - 2 st Àgg
1 dl vetemjöl smaksatt med lite paprikapulver, salt och peppar
2 dl panko
200 g rÄkost sallad med vitkÄl och morot (eller strimla egen)
0.5 dl majonnÀs
1 dl lÀtt créme fraiche
1 st par inlagda jalapeños, finhackade
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk lime juice
1 tsk torkad dill
Salt & peppar
1 dl majonÀs
1 - 2 tsk sriracha
1 dl créme fraßche (lÀtt tex)
1 msk majonnÀs
Ketchup
Sweet chilisÄs
Vitlökspulver
Paprikapulver
Salt & peppar
Hamburgarbröd tex @korvbrodsbagarn âreal burger bunâ Ă senaste @smakbox
Sallad
Picklad rödlök
Tunt skivad gurka
Rostad lök (valfritt)
Ev klyftpotatis
Blanda slaw + sÄs och stÀll kallt.
Om du vill ha potatis till sÀtt ugnen pÄ 200 grader, klyfta potatisen och ugnsrosta med lite rapsolja, salt & peppar i ca 25 min.
Tina fisken, skĂ€r 2-3 bitar. Passande att fĂ„ i en eller tvĂ„ mellan bröd đ
Ha i mjöl i en skÄl, vispa upp Àgg i en annan och ha panko i en tredje.
VÀnd fisken först i mjöl, sedan Àgg och sist panko.
Stek gyllene i smör tills de fÄtt fin fÀrg pÄ bÄda sidorna och Àr helt fÀrdiga.
Servera en eller tvÄ bitar fisk i hamburgarebröd med chilimajon pÄ bottenbrödet, sallad, slaw och picklad rödlök, gurka (ev rostad lök) + locket pÄ. Servera med klyftpotatis.