Kanelbullar på gång 🤤 Här är mitt bästa recept på kanelbullar, dem blir så saftiga och goda!
Original recept från www.instagram.com
Aug. 9, 2025
50 g färsk jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
1 dl vit sirap
1 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
13 st –14 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 st ägg
Pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 °C (fingervarm) och häll den över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt smör, socker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är smidig och släpper från kanterna.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
Stjälp upp degen på mjölat bord och kavla degen till en stor rektangel.
Blanda fyllningen och bred över degen. Vik ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka 'band'. Och forma till valfri form.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 °C (Över- och undervärme).
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 8–10 min tills de fått fin färg. Låt svalna.
Ät och njut!